top of page
Αναζήτηση

Madari Hills Collection Εδέμ

Ένα κρασί που γοητεύει...

Η πιο πρόσφατη εμφιάλωση του οινοποιείου μας φέρει το όνομα Madari Hills Collection Εδέμ. Το κρασί αυτό συναρπάζει από την πρώτη στιγμή που ρέει στο ποτήρι πριν ακόμα έρθει σε επαφή με την μύτη και το στόμα μας. Ένα κρασί με λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα, που σε προδιαθέτει για την ζωντάνια και τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Η Εδέμ ένα δημιούργημα από την ποικιλία Sauvignon Blanc φτιάχτηκε με σκοπό να απογειώσει την δυναμική της ποικιλίας. Δεν φέρει απλά την ταυτότητα του σταφυλιού αυτού αλλά αντανακλά την φινέτσα και την κομψότητα που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα καλοφτιαγμένο Sauvignon Blanc.

Η Εδέμ ένα δημιούργημα από την ποικιλία Sauvignon Blanc φτιάχτηκε με σκοπό να απογειώσει την δυναμική της ποικιλίας.

Η ποικιλία καλλιεργείται στο κτήμα από το 2014. Έχοντας επιλέξει την πλέον κατάλληλη περιοχή για την καλλιέργεια της, έχουμε δημιουργήσει ένα αμπελώνα στα 1400 περίπου μέτρα, πάνω από την κοινότητα Σαράντι. Το αμπέλι αυτό, έχοντας διαβεί όλα τα στάδια ανάπτυξης και έχοντας υποστεί όλους μας τους πειραματισμούς και τα καπρίτσια, κατάφερε να προσαρμοστεί άριστα, να δέσει με ένα φυσικό τοπίο μοναδικό και στην ουσία να αποτελεί πλέον ένα ξεχωριστό οικοσύστημα σε ένα περιβάλλον βραχώδες και δασικό. Εξού άλλωστε και το όνομα του κρασιού. Το αμπέλι μοιάζει με κήπο. Ένα επίγειο παράδεισο, όπου η φρεσκάδα των πράσινων φύλλων, η οσμή των αγριολούλουδων και η αγνή φυσική ομορφιά κυριαρχούν. Τα τσαμπιά κάθε φθινόπωρο παραπέμπουν στον απαγορευμένο καρπό που τρυγιέται αφού πρώτα έχεις διαβεί όλα τα στάδια του μόχθου και της αγωνίας.

Εάν έπρεπε να χαρακτηρίσω όλες μας τις οινοποιητικές ενέργειες με μια λέξη αυτή θα ήταν η λέξη σεβασμός. Ένας σεβασμός ανάλογος της αξίας του φρούτου αυτού με την τόσο πολύπλοκη και πολυδιάστατη «προσωπικότητα». Αφήνουμε την φύση να κυριαρχήσει και γινόμαστε ουσιαστικά σιωπηλοί παρατηρητές μιας μετουσίωσης αγνής και αβίαστης. Άλλωστε, ένας εξαιρετικός καρπός δεν αρέσκεται στις φλυαρίες. Ανταμείβει τον οινοποιό που σέβεται την κληρονομιά που του ‘λαχε. Τόσο απλά. Το Sauvignon Blanc με έχει διδάξει σε αυτό. Μου δάμασε την δημιουργική φαντασία και με άφησε να θαυμάσω το μεγαλείο μιας αρμονικής συνύπαρξης της φύσης, της Γης και του ανθρώπου.

Αφήνουμε την φύση να κυριαρχήσει και γινόμαστε ουσιαστικά σιωπηλοί παρατηρητές μιας μετουσίωσης αγνής και αβίαστης.

Πλούσιο, σχεδόν κρεμώδες. Κυριαρχεί το τροπικό στοιχείο που συναρπάζει με την ένταση και την καθαρότητα του. Η βοτανικότητα στέκει δίπλα σε όλο αυτό το τροπικό μεγαλείο διακριτικά και υποστηρικτικά. Οξύτητα, αυθεντικός πρεσβευτής της ποικιλίας. Όλα αυτά να πατάνε σε ένα βάθρο ορυκτό, αιχμηρό δημιουργώντας μια έκφραση μοναδική που σέβεται την ποικιλία και της αφήνει χώρο να ξεδιπλωθεί στο μπουκάλι για τα υπόλοιπα 5-6 χρόνια.

To Madari Hills Collection Εδέμ διατείθεται απο το οινοποιείο μας και απο τα καταστήματα του αποκλειστικού μας αντιπροσώπου Wine & More. Επισκεφτείτε το www.ekfraseiswines.com ή στείλτε μας στο info@ekfraseiswinery.com για περισσότερες πληροφορίες.

78 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page