top of page
Αναζήτηση

Έναρξη του τρύγου στο κτήμα

Αρχή με την ποικιλία Sauvignon Blanc

Ξεκίνησε στο κτήμα και ολοκληρώνεται σήμερα ο τρύγος της ποικιλίας Sauvignon Blanc. Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών μας έχουν επιβάλει σχεδόν, να αρχίσουμε τη συγκομιδή ελαφρώς νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία, εντούτοις το φρούτο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είμαστε πεπεισμένοι πως η απόφαση για ελαφρώς πρόωρο τρύγο θα μας δικαιώσει.

Συνοπτικά όσο αφορά την ποικιλία, το Sauvignon Blanc είναι ένα σταφύλι που δίνει δροσερά, πολύπλοκα κρασιά με έντονη την εντύπωση του πράσινου στοιχείου καθώς και μια τροπική διάσταση. Διακρίνεται για την ανεπτυγμένη του οξύτητα και γενικώς είναι δομικά ισορροπημένο. Επιπλέον, στο κτήμα μας, λόγο της σύστασης του εδάφους καθώς ο αμπελώνας βρίσκεται σχεδόν στη κορυφή της Μαδαρής, φυτεμένος σε οφιολιθικά πετρώματα, το κρασί αποκτά μια ορυκτή αίσθηση η οποία πλαισιώνει θαυμάσια το άρωμα καθώς και την οξύτητα του.


Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ακολουθούμε πρακτικές εναρμονισμένες με το μεσόκλιμα του αμπελώνα καθώς, ακόμη ειδικότερα με το μικρόκλιμα της του κάθε υποτμήματος του, αφού οι μεγάλες κλίσεις και οι διαφορετικές κατευθύνσεις των γραμμών φύτευσης δημιουργούν ξεχωριστά μικροκλίματα εντός του ίδιου του αμπελιού. Αποφεύγουμε εξεζητημένες λιπάνσεις και αρδεύσεις, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις και γενικά υπακούμε στις φυσιολογικές τάσεις της ίδιας της ποικιλίας.

Επιδίωξη μας πάντα η δημιουργία ενός κρασιού τυπικού ως προς το χαρακτήρα αλλά και εμπλουτισμένου με τα επιμέρους στοιχεία που το μεσόκλιμα και το μικρόκλιμα προσφέρουν στη ποικιλία. Πέραν του γεγονότος ότι θα σας καταπλήξει ως προς την ένταση, την ισορροπία και την τυπικότητα του μπορεί θαυμάσια να πλαισιώσει κοινές μας καθημερινές γεύσεις αλλά και εναλλακτικά πιάτα.




Αρχή της διαδρομής λοιπόν, για μια καινούρια δημιουργία που θα κοσμήσει τη συλλογή μας Madari Hills Collection 2020.






124 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page