top of page
Αναζήτηση

Ακόμη μια αλλιώτικη Καθαρά Δευτέρα

Αισιοδοξία και προσδοκία για καλύτερες μέρες...

Ζούμε σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Αλλάζει και παίρνει μια μορφή που δεν είναι ούτε οικεία ούτε επιθυμητή. Η πανδημία, οι παγκόσμιες αναταράξεις, οι πόλεμοι, οι ανησυχίες για τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις, ο μαρασμός, η έλλειψη διάθεσης για ξεγνοιασιά και διασκέδαση χαρακτηρίζουν τις μέρες μας εδώ και αρκετό καιρό. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι καθολικά ψαχνόμαστε για την νέα πραγματικότητα, αυτή που όλα είναι αναπόσπαστομέρος της ζωής μας και καλούμαστε να τα αντιμετωπίζουμε υπό το πρίσμα του «φυσιολογικού».


Για κάποιος απο εμάς έχει γίνει πλέον συνήθεια, άλλοι δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε και άλλοι ψάχνουμε έξυπνους τρόπους να αποβάλουμε απο την καθημερινότητα μας αυτό το αίσθημα απογοήτευσης και έλλειψης διάθεσης.


Έρχονται όμορφες μέρες, που για τους περισσότερους θα έπρεπε να είναι μέρες ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης, απόλαυσης στιγμών με οικογένεια και φίλους. Οι μέρες του καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας παραδοσιακά μας ωθούν σε μια ανέμελη διάθεση και μια παιδικότητα που αν και λαβωμένη φέτος λόγω της επικαιρότητας, όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές άλλωστε, θα πρέπει, σε βαθμό που να μην γίνεται προκλητική να αναζωογονήσει την διάθεση μας και να μας προσφέρει αυτή την ξεγνοιασιά που χρειαζόμαστε ως εφόδιο για τα δύσκολα.


Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια γιορτή αρκετά διαφορετική από τις άλλες. Τοποθετείται σε μια όμορφη εποχή του χρόνου, που παραδοσιακά μας σπρώχνει στους αγρούς και μας φέρνει για μερικές ώρες κοντά στην υπέροχη φύση της Άνοιξης. Ο χαρταετός, τα κλασικά νηστίσιμα εδέσματα συνθέτουν το σκηνικό και ασφαλώς η μέρα δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και το κρασί. Επιλέξτε κρασιά με οξύτητα, έντονη αίσθηση φρούτου και πιθανόν μια υποψία γλυκύτητας. Ανάλαφρα και με μια αναζωογονητική αίσθηση που θα δέσει θαυμάσια με τα λογής φυτικά εδέσματα, τις σώς, τα αρτοσκευάσματα,τα μαλάκια και τα οστρακοειδή. Νόστιμα λευκά και ροζέ κρασιά λοιπών!!!


Οι προσωπικές μου προτάσεις για την συγκεκριμένη μέρα από την γκάμα των κρασιών του Οινοποιείου μας δεν είναι άλλες από το Madari Hills Collection Ευτοπία, το Madari Hills Collection Μυθωδία και το Late Harvest Series Όχθη.

Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους φίλους του οινοποιείου μας για την διαχρονική τους στήριξη παραχωρούμε 40% έκπτωση και δωρεάν αποστολή για τα συγκεκριμένα κρασιά για παραγγελίες απο το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.ekfraseiswines.com μέχρι την Παρασκευή 4 Μαρτίου κάνοντας χρήση του εκπτωτικού κωδικού greenmonday στην σελίδα παραγγελιών.

Εύχομαι καλό μήνα σε όλους, όμορφες μέρες και καλή Σαρακοστή !!!


Χρήστος Βασιλειάδης

(Οινοποιός)



100 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page