top of page
Αναζήτηση

Νεα Εποχή για το Οινοποιείο Εκφράσεις

Madari Hills Collection Ραψωδία & Madari Hills Collection Όναρ με νέα εμφάνιση

Δυο νέα δημιουργήματα του οινοποιείου μας, έχουν επίσημα πλέον κυκλοφορήσει στην αγορά. Με αέρα ανανέωσης που οφείλετε ασφαλώς στην καινούρια σειρά ετικετών που πρόκειται από εδώ και στο εξής να κοσμεί τα μπουκάλια της συλλογής των κρασιών μας, σας παρουσιάζω το Madari Hills Collection Ραψωδία του 2020 και το Madari Hills Collection Όναρ 2019.


Πριν αναφερθώ στα δυο αυτά κρασιά, σύντομα να αναφέρω πως πίσω από τα εξαιρετικά σχέδια στις ετικέτες βρίσκεται η καταξιωμένη ζωγράφος και φίλη Αλεξάνδρα Αδαμίδου. Με ιδιαίτερο ζήλο και μεράκι, η Αλεξάνδρα, απέδωσε εικαστικά, αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι στο κτήμα. Την μοναδικότητα του οικοσυστήματος μας καθώς και την σπανιότητα των αμπελιών μας. Με ύφος ρεαλισμού και ζωντάνιας δημιούργησε πέντε έργα, όσα και τα κρασιά της συλλογής Madari Hills Collection. Κάθε έργο απεικονίζει μια συγκεκριμένη άποψη του βουνού Μαδαρή και ουσιαστικά πρόκειται για την περιοχή προέλευσης των σταφυλιών από τα οποία δημιουργείτε το κρασί το οποίο η κάθε ετικέτα κοσμεί.


Θα επανέλθω για την φιλοσοφία αυτής της προσέγγισης και του “rebranding” γενικώς, σε μεταγενέστερο χρόνο, όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση όλων των κρασιών της συλλογής αλλά και των έργων ζωγραφικής.


Όσο αφορά τα δυο πρώτα κρασιά που επανακυκλοφόρησαν το Μάρτιο του 2022 θα ήθελα να αναφέρω ότι πρόκειται για δυο κρασιά τα οποία αποτελούν σταθμό για το Οινοποιείο Εκφράσεις.


Αρχή κάνω με το Madari Hills Collection Ραψωδία 2020. Η Ραψωδία, δημιουργείτε στο κτήμα, από το 2014. Θα τολμήσω να ταυτίσω την ύπαρξη και την εξέλιξη της με το όνομα του κρασιού και να την χαρακτηρίσω ως επικό ποίημα. Ενσωματώνει όλα τα στοιχεία ενός έπους, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι εξ αρχής επιλέχθηκε ως ραχοκοκαλιά του κρασιού, ένα απαιτητικό, περιθωριοποιημένο αλλά δύσκολο για οινοποίηση σταφύλι. Η διαδρομή γεμάτη προκλήσεις, αινίγματα και μια διαρκή αναζήτηση της αρτιότητας. Το ντόπιο Μαύρο κατάφερε επιτέλους το 2020 να αποτελεί το 100%, της ποικιλιακής σύνθεσης του κρασιού και να δικαιώσει τις προσπάθειες μας για καταξίωση της πιο πολυφυτεμένης γηγενούς ποικιλίας. Δεν θα κουράσω περιγράφοντας το κρασί, αφού τις περιγραφές μπορείτε να τις εντοπίσετε εύκολα, αναζητώντας το κρασί στην ιστοσελίδα μας και ασφαλώς δοκιμάζοντας το.


Ακολουθεί το Madari Hills Collection Όναρ 2019. Έχοντας εξ αρχής ξεκαθαρίσει μέσα μου, πως πρέπει το Όναρ, να μοιάζει ή να γεύεται καλύτερα, επιχείρησα από την μέρα φύτευσης του αμπελιού να πατήσουμε στα όρια της ποικιλίας Cabernet Franc. Δεν θεώρησα ποτέ το σταφύλι αυτό συμπληρωματική πινελιά κάποιας άλλης ποικιλίας, όπως συνηθίζετε στον οινοποιητικό κόσμο. Αντίθετα του έδωσα ρόλο και υπόσταση στο παραγωγικό μας πρόγραμμα καθιστώντας την ετικέτα σημαντική προτεραιότητα και αυτοσκοπό την δημιουργία ενός ονειρικού κρασιού. Ασφαλώς και έχουμε ως σύμμαχο ένα εξαιρετικό και απόλυτα ταιριαστό για την ποικιλία οικοσύστημα, που φρόντισε να μας αποβάλει νωρίς οποιεσδήποτε ανησυχίες. Θεωρώ, για όσους τουλάχιστον είχαν την τύχη κα την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια από τις προηγούμενες χρονιές του κρασιού, ότι το κρασί αυτό γεννήθηκε για να δημιουργεί όλο και μεγαλύτερες προσδοκίες.


Οι δύο αυτές κυκλοφορίες θα πλαισιωθούν τους επόμενους μήνες και από τα τρία υπόλοιπα κρασιά της συλλογής και μαζί θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή για τα κρασιά του Οινοποιείου Εκφράσεις.


*Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου απο τον οινοποιό μας, Χρήστο Βασιλειάδη


Για όλο τον Απρίλιο μπορείτε να προμηθευτείτε τα κρασιά Ραψωδία 2020 και Όναρ 2019, με 20% έκπτωση από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.ekfraseiswines.com κάνοντας χρήση του κουπονιού newrealeases κατά την διαδικασία πληρωμής.





500 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page